Oman roolipelin julkaiseminen ei ole helppoa. Roolipelikentällä on vähänlaisesti kustantajia jotka olisivat valmiita julkaisemaan tarjottuja pelejä ja varsinkin Suomessa kenttä koostuu sirpaleisesta joukosta pieniä toimijoita. Tyypillisesti oman pelinsä joutuu julkaisemaan itse. Tätä tietä ovat kulkeneet suurin osa suomalaisista roolipelisuunnittelijoista.

Roolipelintekijän täytyy tietää paljon:

Miten syntyy hyvä peli-idea?

Miten se jäsennellään pelitestattavaksi prototyypiksi?

Miten kirjoittaa varsinainen roolipelijulkaisu?

Miten hoitaa asiat visuaalisen ulkoasun kanssa?

Miten kirja painatetaan?

Miten roolipelialalla hoituu markkinointi?

Kurssin kuluessa käymme läpi indie-roolipelin koko syntyprosessin. Ajatuksena on että kurssin kävijät saavat kokonaiskuvan siitä miten julkaista oma roolipeli. Sisällön jäsentelyssä pyrimme aina konkreettisuuteen ja käytännön hyötyyn.

Kurssi on tarkoitettu niille jotka haluavat julkaista oman roolipelin mutta joilla ei ole asiasta käytännön kokemusta tai oma kokemus on rajoittunut muutamiin kokeiluihin. Haluamme erityisesti painottaa että kurssi on avoin osallistujien ikään, sukupuoleen tai muihin tekijöihin katsomatta. Pyrimme tekemään siitä inklusiivisen kaikille ja madaltamaan roolipelijulkaisun tiellä olevia esteitä.

Kurssin vetää roolipelisuunnittelija Juhana Pettersson.

Kurssi pidetään Helsingissä tiistaista 20.7.2021 sunnuntaihin 25.7.2021. Se on täysipäiväinen intensiivikurssi jonka kuluessa osallistujat tekevät oman roolipelin alusta loppuun saakka.

Kurssi järjestetään mikäli ilmoittautujia on viisi tai enemmän. Kurssille mahtuu yhteensä seitsemän osallistujaa. Ilmoittautuminen aukeaa 22.5.2021 ja sulkeutuu 29.5.2021 klo 18:00. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin kurssille mahtuu, osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssille osallistuminen maksaa 60 €. Osallistumismaksuilla katetaan kurssin järjestämiseen liittyviä kuluja. Maksu kerätään enne kurssin alkamista.

Ilmoittautuminen on päättynyt