Uusissa roolipeleissä on pingviinejä ja surrealismia

TIEDOTE: Uusissa roolipeleissä on pingviinejä ja surrealismia

JULKAISUVAPAA HETI

Pohjoismaisen roolipelaamisen seura ry julkaisee tänä kesänä kaksi uutta roolipeliä, jotka avaavat uusia aiheita vuorovaikutteisen ilmaisun piiriin.

Filosofinen Ikuisuuden laakso on kotimaisen roolipelijournalismin pioneeri Juhana Petterssonin esikoinen. Se on Etelämantereelle sijoittuva tragediaroolipeli, jossa pelaajat asettuvat pingviiniyhteisön liepeillä elävien sankaripingviinien rooliin. Sankarin elämä ei ole helppoa, vaikka on pingviini: hän uhraa kaiken taistelussa lokkeja ja merileopardeja vastaan, mutta tovereidensa silmissä hän on aina muukalainen. Eläinhahmot ovat Ikuisuuden laaksossa puhdistava ja etäännyttävä elementti, mutta niistä syntyy tietysti myös komiikkaa.

Itran kaupunki uudistaa roolipelaamisen ilmaisumuotoa. Se on myös ensimmäinen peli, joka on koskaan käännetty suomeksi jostain muusta kielestä kuin englannista. Peli sijoittuu surrealistiseen, 20-luvun tunnelmista ammentavaan kaupunkiin, jota hallitaan mystisestä Kuutornista käsin ja jonka kaduilla vilahtelee toinen toistaan eriskummallisempia hahmoja. Peli ammentaa roolipelien perinteen lisäksi surrealismista, futurismista ja norjalaisen lastenkirjallisuuden perinteestä.

Juhana Pettersson on helsinkiläinen pelisuunnittelija ja toimittaja. Hän päätoimittaa Roolipelaaja-lehteä ja on kirjoittanut roolipelejä käsittelevän yleisteoksen Roolipelimanifesti (Like, 2005). Hän on opiskellut mediataidetta Ranskassa.

Itran kaupungin takana ovat Ole Peder Giæver ja Martin Bull Gudmundsen. Giæver on pelannut roolipelejä kymmenvuotiaasta asti. Hän työskentelee toimittajana norjalaisessa nettilehdessä ABC Nyheter. Gudmundsen opiskelee psykologiaa Oslon yliopistossa.

Pohjoismaisen roolipelaamisen seura ry on perustettu edistämään pohjoismaista roolipelikulttuuria Suomessa. Pohjoismaissa on maailman edistynein roolipeliskene. Tanskassa on eniten pelaajia väkilukuun nähden, Suomessa roolipelit ovat valtakunnallisesti arvostetumpia kuin missään muualla ja Norjassa ja Ruotsissa tehdään maailman näyttävimmät taidepelit. Yhdityksen tehtävänä on purkaa muureja eri Pohjoismaiden välillä ja myös ajaa suomalaisen pelisuunnittelun asiaa ulkomailla.

Molemmat pelit julkaistaan roolipelifestivaali Ropeconissa 31.7.2009. Ropecon järjestetetään Espoon Dipolissa 31.7.-2.8.

Itran kaupunki -peliin liittyvät haastattelupyynnöt ja lisätietoja: Mike Pohjola, p. 050 523 83 99, email mikepohjola@gmail.com

Ikuisuuden laakso -peliin liittyvät haastattelupyynnöt ja lisätietoja: Juhana Pettersson, p. 045 123 99 81, email jlp@iki.fi

Pohjoismaisen roolipelaamisen seura ry verkossa: www.nordicrpg.fi

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>