Täydellinen ihminen

Täydellinen ihminen on larppi maailmasta, jota pankkien ja vakuutusyhtiöiden brosyyrit, konsultit ja talousliberaalit poliitikot meille myyvät. Kuvissa näemme, kuinka onnelliset ihmiset hymyilevät ja kättelevät hyvin valaistuissa tiloissa. Heidän asunsa vaihtelee bisnespukeutumisesta business casualiin, ja heillä on kädessään smoothie tai soijalatte. Heidän kokouksissaan syntyy konsepteja, innovaatioita ja lisäarvoa.

Larpissa jokainen meistä voi päästä osaksi tätä ihanaa, taivaallista maailmaa, jossa kaikki ovat positiivisia ja joissa vallitsee dynaaminen ryhmähenki. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen tiimin päämäärien saavuttamiseksi. Jokainen hahmoista toteuttaa itseään parhaiten yrityksen palveluksessa.

Mikään ei tee hahmoa niin onnelliseksi kuin kokous, jossa näkee kuinka muut tiimin jäsenet päästävät luovuutensa valloilleen asiakkaan ja firman palveluksessa.

Käytäntö

Larppi pelataan Helsingin Rautatieaseman tuntumassa paikassa, joka ilmoitetaan osallistujille ilmoittautumisen jälkeen.

Pelipäivä on sunnuntai 20. syyskuuta 2015. Peli alkaa klo 11:00 ja päättyy 17:00. Peliaikaan sisältyy workshop jossa pelin perusteet käydään läpi sekä debrief.

Pelissä on kymmenen pelaajaa. Pelimaksu on 20 €.

Ilmoittautuminen

Imoittautuminen tapahtuu täyttämällä tämä lomake ja maksamalla pelimaksu maanantaihin 14.9. mennessä. Pelimaksun suorittaminen tapahtuu mieluiten tilisiirrolla, jonka ohjeet saa ilmoittautumisvahvistuksessa.

Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin peliin mahtuu, mukaan valkataan pelaajia ilmoittautumisjärjestyksessä, sukupuolen ja muiden vastaavien tekijöiden mukaan painottaen.

Mitä pelissä tapahtuu?

Hahmot ovat konsultteja, ja peli koostuu heidän työstään tavallisena työpäivänä. He tapaavat asiakkaita, keskustelevat firman sisäisistä asioista ja tsemppaavat toisiaan entistä suurempiin saavutuksiin.

Pelin ydin on antaa osallistujalle kokemus siitä, millaista on olla kuvapankkikuvien ihanan onnellinen korporaatti-ihminen. Pelissä ei ole mitään kyynistä, vaan pelikokemuksen on tarkoitus olla perusvireeltään hyvin positiivinen ja selkeä.

Dokumentaatio

Valokuvadokumentaatio on osa pelin designia. Peli kuvataan, ja kuvat julkaistaan netissä. Ajatuksemme on, että pelin kuluessa pelaajat kirjaimellisesti muuttuvat osaksi mainoskuvien onnellisten ihmisten maailmaa: Pelin jälkeen julkaistavissa kuvissa he hymyilevät ja kättelevät toisiaan kirkkaasti valaistuissa huoneissa.

Tekijät

Pelisuunnittelu: Juhana Pettersson & Jaakko Stenros

Valokuvaaja: Tuomas Puikkonen

Lisätietoja

Juhana Pettersson / jlp@iki.fi