Roolipeli pingviineistä julkaistaan perjantaina

TIEDOTE: Roolipeli pingviineistä julkaistaan perjantaina

JULKAISUVAPAA HETI

Pohjoismaisen roolipelaamisen seura ry julkaisee Espoossa huomenna perjantaina 31.7. roolipelin pingviinisankareista. Ikuisuuden laakso on Juhana Petterssonin esikoisroolipeli.

Ikuisuuden laakso käsittelee filosofisella otteella suuria aiheita kuten individualismi ja yhteisöllisyys, elämän tarkoitus ja kuolema, sekä yksinäisyys. Pelin päähenkilöt ovat pingviinejä, eivätkä nämä aiheet sen ansiosta pääse karkaamaan abstraktioiksi. “Pingviini on Ikuisuuden laakson jokamies. Pingviini on samalla ylväs ja hölmö, ja väistää siksi sankaruuden käsittelyyn perinteisesti liittyvän hapatuksen”, Pettersson sanoo.

Etelämantereelle sijoittuvissa seikkailuissa on vahva tragedian pohjavire. Pingviiniyhteisön liepeillä elävän sankarin elämä ei ole helppoa, vaikka on pingviini: hän uhraa kaiken taistelussa lokkeja ja merileopardeja vastaan, mutta tovereidensa silmissä hän on aina muukalainen. “Pingviinien elämä on niin vaikeaa, että kaikki aika menee poikasista huolehtimiseen. Pelin päähenkilöt ovat päättäneet tehdä elämällään jotain muuta kuin lisääntyä, ja siksi heitä katsotaan kieroon.”

Pelin suunnittelija Pettersson on harrastanut Etelämanner-aiheita jo pitkään. Hän teki vuonna 2008 Etelämantereelle sijoittuvan larpin nimeltä Lumimyrsky, ja esittelee ja arvostelee blogissaan (www.juhanapettersson.com) Antarktis-kirjallisuutta ja -elokuvia. “Joskus vuosia sitten mä katsoin karttaa ja ajattelin, että tuo valkoinen alue tuollla pohjalla, siitä mä en tiedä mitään. Sen jälkeen olen lukenut Etelämantereesta kaiken mitä olen käsiini saanut. Mun unelmani on mennä sinne itse, mutta se on niin kallista että täytyy toistaiseksi tyytyä suunnittelemaan pingviiniroolipelejä.”

Filosofinen Ikuisuuden laakso on kotimaisen roolipelijournalismin pioneeri Juhana Petterssonin esikoinen. Pettersson on helsinkiläinen pelisuunnittelija ja toimittaja. Hän päätoimittaa Roolipelaaja-lehteä ja on kirjoittanut roolipelejä käsittelevän yleisteoksen Roolipelimanifesti (Like, 2005). Roolipelimanifestia pidetään alan perusteoksena. Pettersson on opiskellut mediataidetta Ranskassa. Hän on myös toteuttanut kokeellisia live-roolipelejä taidefestivaaleille ja tuottaa leipätyökseen Tilt-tv-ohjelmaa.

Pohjoismaisen roolipelaamisen seura ry on perustettu edistämään pohjoismaista roolipelikulttuuria Suomessa. Pohjoismaissa on maailman edistynein roolipeliskene. Tanskassa on eniten pelaajia väkilukuun nähden, Suomessa roolipelit ovat valtakunnallisesti arvostetumpia kuin missään muualla ja Norjassa ja Ruotsissa tehdään maailman näyttävimmät taidepelit. Yhdityksen tehtävänä on purkaa muureja eri Pohjoismaiden välillä ja myös ajaa suomalaisen pelisuunnittelun asiaa ulkomailla. Perjantaina vuonna seura julkaisee suomeksi myös norjalaisen surrealistisen roolipelin Itran kaupunki.

Ikuisuuden laakso julkaistaan roolipelifestivaali Ropeconissa perjantaina 31.7.2009 kello 16. Ropecon järjestetetään Espoon Dipolissa 31.7.-2.8. Ropecon on Euroopan suurin itsenäinen roolipelitapahtuma, johon odotetaan joka päivä tuhansia kävijöitä.

Haastattelupyynnöt ja lisätietoja: Juhana Pettersson, p. 045 123 99 81, email jlp@iki.fi

Pohjoismaisen roolipelaamisen seura ry verkossa: www.nordicrpg.fi

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>