Lehdistötiedote

DSC_2011


Palestiinalaislarpissa aiheena miehitetty Suomi

14.6.2016 HELSINKI. Halat hisar (Piiritystila) on palestiinalainen larppi miehitetystä Suomesta ja heijastalee Palestiinan tilannetta. Larpin palestiinalaiset tekijät saapuivat Suomeen tänään.

Suomeen saapuvat larpintekijät Fatima AbdulKarim, Riad Mustafa ja Mohamad Rabah ovat kaikki palestiinalaisen larppiskenen kantavia voimia. Piiritystilassa ajatuksena on siirtää Palestiinan poliittinen tilanne suomalaisiin oloihin. Vaihtoehtohistoriallisessa maailmassa Suomi on miehitetty, ja valloittajat pitävät Suomea omana isänmaanaan.

Halat hisarissa osallistuja pääsee kokemaan arkielämää miehityksen keskellä. Roolihahmot ovat yliopistotutkijoita ja -opiskelijoita jotka ruumiintarkastuksista, ulkonaliikkumiskielloista ja miehittäjän mielivallasta huolimatta yrittävät järjestää konferenssia. Samalla larppi käsittelee kansallistunnetta ja suomalaista nationalismia aina Nälkämaan laulusta lähtien. Osallistujia tulee paitsi Suomesta ja Palestiinasta, myös muualta Euroopasta, Intiasta ja Yhdysvalloista.

”Larppi on syvän kokemisen taidetta”, sanoo toimittaja Maria Pettersson, yksi pelin suomalaisista suunnittelijoista.

”Halat hisar hyödyntää suomalaisten historiallista muistia vieraan vallan alla olemisesta palestiinalaisten tilanteen ymmärtämiseksi”, sanoo projektissa konsulttina toimiva aktivisti Syksy Räsänen.

Larpin palestiinalaiset suunnittelijat ovat Helsingissä tavattavissa ja haastateltavissa 14.-15.6. sekä 20.6.-24.6. Suomalaiset järjestäjät ovat jututettavissa myös muulloin.

Larppi tapahtuu 16.-19.6. Otavan opistolla Mikkelin lähellä. Toimittajat ovat tervetulleita osallistumaan larppiin tai sopimaan vierailu paikan päälle.

Haastattelupyynnöt ja muut mediayhteenotot voi osoittaa projektinjohtaja Kaisa Kankaalle.

YHTEYSTIEDOT
Webissä: http://www.nordicrpg.fi/halathisar/concept/
Kaisa Kangas / kaisa.kangas@helsinki.fi, 040 561 1543
Pressikuvat: http://www.nordicrpg.fi/halathisar/media/press-photos/